fbpx

CHILD10
PRAKTIK

Gör praktik inom kommunikation & påverkan hos Child10

Stiftelsen Child10 söker en person som vill göra praktik hos oss på vårt kontor i centrala Stockholm under HT-2021. Du som vill praktisera här brinner för barns rättigheter och vill bidra till att göra det bättre för de allra mest utsatta barnen.

Utgångspunkten för praktikplatsen är rollbeskrivningen nedan, men detaljerna kring arbetsuppgifter sätts utifrån din kompetens samt utifrån verksamhetens behov. Då vi är en liten organisation är det viktigt att du är prestigelös och kan hjälpa till där det behövs för stunden.

Kopia av DSCF0160-BW

”Du som vill praktisera här brinner för barns rättigheter och vill bidra till att göra det bättre för de allra mest utsatta barnen.”

OBS! Din praktik ska ingå som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och pågå under minst 10 veckor men helst 20 veckor (det spelar ingen roll om det är via högskola, folkhögskola, yrkesutbildning eller genom annan eftergymnasial utbildning).

Child10 kan utlova en spännande praktik där du blir en del av teamet och får chansen att testa en variation av arbetsuppgifter. Utöver att jobba med Child10 kommer du eventuellt också hjälpa till med kommunikation rörande Hugo Stenbecks Stiftelse och Youth 2030.

Ditt ansvar växer under praktikperioden när vi lärt känna varandra och du blivit varm i kläderna. Tillsammans med en handledare sätter du upp mål och uppgifter för din praktikperiod och har regelbundna avstämningssamtal.

Rollbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta med kommunikation, sociala medier, kampanjer, och annat som hör kommunikation och påverkan till. Egenskaper som är bra för denna roll är att vara orädd för att ta kontakt med personer utanför verksamheten via mail/telefon, kunna göra research, skriva texter, jobba målstyrt och att vara bra på att målgruppsanpassa. Precis som oss gillar du att få saker att hända och kan omvandla teoretisk kunskap till lättillgänglig kommunikation. Vi värdesätter erfarenhet av att jobba i små organisationer.

Vi söker dig som har:

 • Utbildning eller kunskap genom annat sätt inom journalistik, kommunikation, PR eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift samt mycket goda skriftliga kunskaper i svenska
 • Erfarenhet av kommunikationsarbete, webbpublicering, bildhantering och journalistiskt arbete
 • God organisatorisk förmåga
 • Är lyhörd, prestigelös, initiativrik, noggrann och självgående

Meriterande är:

 • Kunskap om och/eller erfarenhet om mänskliga rättigheter och särskilt barns rättigheter samt kunskap om människohandel och särskilt människohandel av barn.
 • Engagemang i ideella föreningar
 • Förståelse för det politiska landskapet
 • Erfarenhet av WordPress, InDesign och andra relevanta kommunikationsprogram
 • Arbete inom media eller kommunikation
 • Erfarenhet av wordpress

Vi eftersträvar en bredd hos oss och hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter.

Ansökan
Skicka ditt cv och ett personligt brev, där du besvarar nedanstående frågor, senast söndag den 11 april 2021. Ange ”Praktikant hösten 2021” i ämnesraden och på ansökan. Ansökningar behandlas löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

1. I vilken egenskap gör du praktik (t.ex. inom universitetsutbildning)?
2. Hur lång är din praktikperiod?
3. Varför vill du göra praktik hos Child10?
4. Vad vill du få ut av din praktik?
5. Vad kan du tillföra Child10 inom ramen av praktiken?

Skicka din ansökan till ida@child10.org

Om Child10
Child10s vision är en värld fri från människohandel och andra former av kommersiella sexuella övergrepp av barn. Vi tror att förändring uppnås genom ett holistiskt arbete med barnets rättigheter i centrum. Tillsammans med gräsrotsorganisationer och andra ledande experter utvecklar vi effektiva lösningar och driver påverkansarbete för att säkerställa att varje enskilt barn får sina rättigheter tillgodosedda som just rättighetsbärare.
För mer information: https://child10.org

about
Child10

Our
mission

What needs to
be done?